WAT IS MASTERSKIP?

'Bij Masterskip koppelen we schoolkennis aan unieke ervaringen. Schoolstof blijft beter hangen, terwijl leerlingen het avontuur van hun leven meemaken. Je doet tenslotte alleen echt waardevolle bagage op als je kennis koppelt aan ervaringen, en vervolgens experimenteert en erover discussieert met leeftijdsgenoten en docenten. Met Masterskip kunnen leerlingen rekenen op een onvergetelijk avontuur waarbij school- en levenslessen hand in hand gaan.

Gedurende zes weken beleven leerlingen aan boord van zeiltrainingschip de Artemis hoe het is om samen te moeten werken en te leven in een kleine ruimte. De positieve en inspirerende omgeving van een schip stimuleert leerlingen verantwoordelijkheid te nemen en nieuwsgierig te blijven naar de wereld die in schoolboeken beschreven staat'.

 

Er zijn verschillende reizen beschikbaar. Dit zijn de 4 reizen van de Artemis:

RM 01 OCEAANOVERSTEEK LANGS 3 WERELDDELEN- Europa - Afrika - Zuid-Amerika

RM 02 TALL SHIP ZEILEN OP DE CARIBISCHE ZEE - Paramaribo - Curacao
RM 03 TALL SHIP ZEILEN OP DE CARIBISCHE ZEE - Curacao - Panama - Cuba
RM 04 OCEAANOVERSTEEK - Cariben – Azoren – Europa

 

Ik zou graag reis 4 willen doen: Zes weken zeilen van het Caribisch gebied naar de Azoren en vervolgens naar Nederland. Eventjes wat meer over de reis, zodat jullie een idee hebben wat de reis precies inhoudt. Dit stukje is een letterlijke beschrijving, die ook op de site van Masterskip staat: 

 

REIS 4:  Zes weken Oceaanoversteek: 

Het leren besturen van een Tall Ship is voor iedereen een unieke ervaring, of je nu al veel zeilervaring hebt of niet. In de eerste weken leren we je werkelijk alles over het zeilen op een Tall Ship. Van het trimmen van de kluivers tot het opbinden van het topzeil op de hoogste ra in de mast. Als iedereen alles goed genoeg kan solliciteer je op een functie op het schip (van kok tot stuurman). Onze crew leert je tijdens je stage alles over wat de taken en verantwoordelijkheden van deze functie zijn. Wanneer iedereen weet wat hij/zij moet doen kun je los: jullie varen zelfstandig een Tall Ship tijdens de Ship’s Takeover!

Deze reis biedt het beste van twee werelden. Een reis in de Cariben en een lange oversteek over de Noord-Atlantische oceaan. Zeil meer dan een week langs de Caribische eilanden en wordt één met het schip, de zee en de wind. Spot dolfijnen en walvissen vanuit de mast. Steek dan de oceaan over via de Azoren en juich als je de Nederlandse kust bereikt na een reis over de oceaan en door het Kanaal.
Na de door ons georganiseerde reis naar de Cariben, zeilen we een paar dagen langs de diverse mooie eilanden. Als snel begint de oversteek van de Noord-Atlantische oceaan. Je maakt dan een lange zeilreis naar de schitterende eilanden van de Azoren waar je op verkenningstocht gaat. Daarna zetten we koers naar Nederland, waarbij we onderweg misschien nog stoppen in Zuid-Engeland of Frankrijk. 

 

Tall Ship Artemis:

In schooljaar 2023/2024 is de Artemis onderdeel van de Masterskip-vloot. Hiermee kunnen we nog meer trainees meenemen!

De driemastbark Artemis is een prachtig staaltje zeevaarttraditie. Het schip is in 1926 in Noorwegen gebouwd voor de walvisvaart en later ingezet als vrachtschip tussen Azië en Zuid-Amerika. Sinds 2001 zeilt de Artemis weer op Europese wateren tot meerdere eer en glorie van de Nederlandse zeilvloot.

 

Geschiedenis:

Tall Ship Artemis is een driemastbark gebouwd in 1926 te Noorwegen. Oorspronkelijk werd het schip gebruikt voor de walvisvaart, later werd het ingezet als vrachtschip tussen Azië en Zuid-Amerika. Het Friese Tallship Company bouwde het schip terug naar een prachtig dwars getuigd zeilschip.